Blog

Die immer lacht

14 februari 2020 / Astrid Dijk
De tijd van wintersport is weer aangebroken dus loop ik al een poosje met de laatste aprés-ski hits in mijn hoofd. ‘Die ist die eine, die immer lacht, die immer lacht, die immer lacht, die immer lacht.’ Tja, waren er maar meer mensen zo....waren er maar veel meer mensen die altijd lachten, wat zou de wereld dan vriendelijk & positief zijn. Maar goed, de werkelijkheid is weerbarstiger, want tjonge wat ben ik afgelopen 2 maanden weer veelvuldig gevoed met verhalen & praktijkvoorbeelden van cursisten die juist hele andere ervaringen hebben gehad met mensen. Wantrouwende mensen, dominante klanten, kritische klanten, verdrietige collega’s, boze gasten tot zelfs extreme agressieve klanten. Ondanks dat ik me al vele jaren focus op gedragsstijlen, klantgedragingen etc, blijf ik me nog regelmatig verbazen over interactie tussen mensen. Afgelopen weken oa weer een aantal voorbeelden voorbij horen komen van medewerkers die bedreigd zijn door klanten. Communicatie is het moeilijkste dat er is maar soms slaan mensen wel heel erg door. Gelukkig is dat lang niet in alle gevallen zo en zijn er ook een hele hoop begripvolle geduldige, lieve, afwachtende, vrolijke mensen.

Tijd voor teamontwikkeling?

29 september 2019 / Astrid Dijk

De waan van de dag maakt dat teams blijven functioneren op de automatische piloot. Teamleden blijven doen wat ze deden. Vaak is er te weinig tijd om echt in het team en in de mens waarmee je dagelijks samenwerkt te investeren. Jammer! Teams die er wel vrije tijd voor vrijmaken zijn vaak veel effectiever en creëren meer resultaat. Bovendien neemt de werkvreugde toe. Wil je er ècht voor gaan, er tijd voor vrijmaken en even helemaal loskomen van de waan de dag? Skillz Trainingen biedt op een prachtige locatie een tweedaagse teambuilding aan.

Teambuilding op Ameland

01 september 2019 / Astrid Dijk

Na de vakantie zitten mensen doorgaans vol nieuwe inspiratie en opgebouwde energie. Maak gebruik van die uitgeruste gevoelens door fris met elkaar aan de slag te gaan. Denk aan teamsamenwerking/verdieping, verbetering van communicatie, creatieve brainstorm en benutten van elkaars kwaliteiten. Perfecte timing voor een teamuitje. Waarom Ameland? In de eerste plaats natuurlijk omdat het veel lekkerder is om buiten bezig te zijn. Maar daarnaast ook omdat je in de buitenlucht makkelijker uit je comfort zone komt.

Positieve communicatie: de kracht van woorden

14 februari 2018 / Astrid Dijk

Vandaag op Valentijnsdag leek het me een mooi moment om wat te schrijven over positieve communicatie. Valentijnsdag is de dag waarop we onze geliefden extra aandacht geven en de ander daarmee een stukje gelukkiger maken. Wat zou het mooi zijn om met kleine aanpassingen de ander elke dag een stukje gelukkiger te maken? Dan heb ik het in deze blog over taal. De impact van taal is zo groot op de ander, maar we staan er maar zelden bij stil. Het positief verwoorden van zaken is daarom een belangrijk thema tijdens mijn klantgerichtheid -en communicatie trainingen.

Masterclass Klantinteractie 2020

19 oktober 2017 / Astrid Dijk

ONDERSCHEIDEND COMMUNICEREN? Ben jij er klaar voor? De Masterclass klantinteractie 2020 is een inspirerende introductie Masterclass die je niet mag missen! Je wordt in 2,5 uur geprikkeld om de kansen en uitdagingen van communicatie & klantbeleving in de digitale toekomst op te pakken. Je maakt kennis met nieuwe vormen van communicatie en krijgt inzicht in welk communicatiekanaal het best passend is in elke situatie. Hierbij staat excellente klantbenadering voortdurend centraal. Interessant voor iedereen die de klantrelatie van de toekomst wil versterken.

Smartphone etiquette

19 september 2017 / Astrid Dijk

Na een heerlijke zomervakantie, ben ik weer back in business. Nu mijn dagen niet meer in het teken staan van het voorbereiden van de open dag voor mijn nieuwe studiecentrum Be Smart, is er weer ruimte voor andere zaken. Zoals voor het schrijven van een blog. Met plezier kijk ik terug op de open dag (ofwel de start van weer een nieuwe uitdaging) en ondertussen kijk ik ook alweer uit naar mijn volgende trainingsdag.