Training online interactief & efficiënt vergaderen

Online vergaderingen zijn niet meer weg te denken tegenwoordig en is inmiddels al een standaard geworden bij vele bedrijven. Virtuele vergaderingen zijn dé oplossing als het niet mogelijk is om een fysieke vergadering te houden of wanneer niet iedereen op dezelfde locatie aanwezig is. Maar ze zorgen ook voor uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat een online vergadering zowel effectief als prettig verloopt? Leer hoe je meer interactie, energie en gedeeld eigenaarschap in overleggen kunt creëren. Met de training Online Interactief Vergaderen reiken we je hele praktische hand-on oplossingen aan die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Effectieve en interactieve online overleggen

Effectieve offline gesprekken voeren is vaak al een hele uitdaging. Online communiceren is voor velen nog lastiger. Want wat zijn de ‘ongeschreven’ regels in een virtueel gesprek? Hoe zorg je dat je een prettig en persoonlijk contact opbouwt dat gelijkwaardig is aan de sfeer van een face-to-face gesprek? Na een lange dag werken, heb je ’s avonds niet altijd zin in nog weer een online vergadering. Hoe zorg je ervoor dat jouw online gesprekken efficiënt zijn? Hoe voorkom je lange discussies? Heb jij soms het gevoel de duwer en de trekker van het overleg te zijn? Deze training helpt je om je kwalitatief goede online vergaderingen te voeren die interactief zijn en efficiënt verlopen.

Resultaat

Interactieve en efficiënte vergaderingen worden als prettiger ervaren. Met een goede voorbereiding, met een duidelijk doel en met de gerichte inzet van werkvormen creëer je een fijne dynamiek. Je weet hoe je de deelnemers optimaal kunt laten participeren, zodat ze naar elkaar luisteren en van elkaars kwaliteiten gebruik maken. Dit leidt tot betere besluiten die leiden tot concrete acties en resultaten

Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • De krachtige facilitator (rol van de  facilitator en krachtig online overkomen)
  • Hoe creëer je eigenaarschap (eigenaarschap in voorbereiding en tijdens de vergadering)
  • Hoe kom je tot de essentie in vergaderingen (check-in, vaststellen vergaderdoel, agenda, werkvormen)
  • Hoe zorg je voor interactie in vergaderingen? (interactie aanpak, optimaal functioneren van groepen)
  • Hoe houd je deelnemers in je meeting enthousiast? (persoonlijk contact maken, vraagtechnieken, aandacht voor kwaliteit)
  • Gerichte feedback op huidige manier van virtueel communiceren