Succesvol solliciteren

Een sollicitatietraining is eigenlijk nuttig voor iedereen die de arbeidsmarkt betreedt. Solliciteren leer je immers niet op school, maar juist in de praktijk. Wellicht is het je overkomen dat je meerdere keren bent afgewezen, dan is het de moeite waard om deze training  ‘succesvol solliciteren’ te ervaren. Deze eendaagse sollicitatietraining kan je helpen bij het verbeteren van je vaardigheden. Naast vaardigheden wordt de tijdens de training ook uitgebreid aandacht besteedt aan inzicht, tools en motivatie.

Resultaat

In de basis is het zeer belangrijk om een goed inzicht te hebben in jezelf en je situatie. De vragen “Wie ben ik,” “Wat kan ik” en “Wat wil ik” zijn hierbij zeer relevant. Alleen wanneer je een goed inzicht hebt in deze zaken, kun je je richten op de banen waar jij ook daadwerkelijk een goed gevoel bij gaat hebben. En natuurlijk de juiste vaardigheden voor een succesvolle sollicitatie. Je leert je vaardigheden op het gebied van solliciteren naar een hoger niveau te tillen. Dat begint bij het CV, de motivatiebrief en je LinkedIn-profiel en loopt helemaal door naar houding, gedrag en gespreksvoering. Naast inzicht in jezelf biedt deze sollicitatietraining ook inzicht in manieren van het creëren van meer exposure voor jezelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzetten van je eigen netwerk. 

Tenslotte zal je na het volgen van de training succesvol solliciteren naar huis gaan met een flinke dosis aan (vernieuwde) motivatie om aan de slag te gaan met solliciteren. Doordat je gemotiveerd huiswaarts gaat, ben je eerder geneigd om direct stappen te ondernemen en ben je in staat om nieuw verworven kennis creatiever en actiever in te zetten.